banner-image
Радина Стоянова

Радина Стоянова

Радина Стоянова е дипломиран психолог и магистър по „Клинична и консултативна психология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Към момента е редовен докторант по Психология на здравето и разработва дисертация на тема: „Качество на живот при родители на деца с нарушения в развитието“.

Преминава специализирано обучение в сферата на Приложния поведенчески анализ (ABA) и се сертифицира като поведенчески терапевт The Registered Behavior TechnicianTM (RBT®) към Американския борд на поведенческите аналитици The Behavior Analyst Certification Board, Inc.® (BACB®).

За поддържане на тази квалификация преминава през ежемесечни супервизии и годишен изпит, чрез които развива терапевтичните си умения и поддържа сертификацията си като поведенчески терапевт.

В последните години работи интензивно с деца с проблеми от аутистичния спектър на възраст от 1 до 7 години в индивидуални терапевтични сесии по методите на Приложния поведенчески анализ и групови сесии по методолигия, развиваща социалните и комуникативни умения на децата.

През годините взима участие в редица обучения, които надграждат диагностичните и терапевтични умения:

  • Обучение за работа с деца със специални образователни потребности към Сдружение OXAB, Велико Търново

Модул I „Комплексно оценяване и ранно диагностициране на деца със специални образователни потребности“

Модул II „Стратегии и техники за работа с деца със специални образователни потребности – интерактивни техники“

Модул III „Обучение за използване на помощни ниско и високотехнологични средства за работа с деца и ученици със специални образователни потребности“

  • Специализирани умения на когнитивно-поведенческа психотерапия и супервизия към Център по психология, психотерапия и психиатрия „Спектра“, София
  • Базови умения на когнитивно-поведенческа психотерапия към Център по психология, психотерапия и психиатрия „Спектра“, София
  • Сертификационно обучение за работа с Рейтинг скала за оценка на детския аутизъм CARS 2.

Професионалният й опит е преминал в сферата на ранното детско развитие и консултирането на деца и семейства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

logo

Да стигнете до нас е лесно!

АВА център за деца с аутизъм „Покажи ми как“ се намира на много комуникативно място с удобен обществен транспорт. Можете да стигнете до нас с автобуси № 83, 88, 120 и трамвай № 10. Намираме с в непосредствена близост до Метростанция „Витоша“ до Мол „Парадайз“. Ако пътувате с личен автомобил, можете да се възползвате от паркоместа за престой непосредствено до входа на центъра.

  • гр. София, 1407, кв. Хладилника, ул. "Сребърна" №14
  • тел.: +359 897 92 18 92
  • E-mail: aba@pokajimikak.bg