banner-image

Адаптация на родителите и приемане на диагнозата за нарушение в развитието на детето

Изправянето пред диагноза, свързана с нарушения в развитието на детето, не е леко за нито един родител. Радостното очакване на така желаното дете понякога бива...

Read More >>

Предимствата на Приложния поведенчески анализ (АВА) при терапията на деца с аутизъм

Множество изследвания в световен мащаб доказват, че децата, при които е използван приложен поведенчески анализ (ABA), показват подобрения в коефициента за интелигентност, езиковите умения и учебния успех. Някои от децата успяват да преминат от специализирани в обикновени училища.

Read More >>

7 мита за аутизма, които пречат на избора на подходяща терапия

Целта на тази статия е съвсем различна и тук няма да преповтаряме всичко, което до момента многократно сте прочели. Като специалисти в работа с деца с аутизъм с дългогодишен опит, ни прави впечатление, че въпросите по-които най-често се съветват с нас родителите на деца с аутизъм, всъщност представляват най-важните за тях теми, свързани с терапията и развитието на техните деца.

Read More >>

Как да сме сигурни дали забавянето в развитието на детето сигнализира проблем

Всяко дете върви по стълбицата на развитието със свое собствено темпо. Малко или незначително забавяне в даден етап не е причина за притеснения, но ако все по-често сравнявате своето дете с връстниците му на детската площадка и откривате, че не се справя наравно с тях в множество области, не се паникьосвайте, но прочетете следващите редове.

Read More >>
logo

Да стигнете до нас е лесно!

АВА център за деца с аутизъм „Покажи ми как“ се намира на много комуникативно място с удобен обществен транспорт. Можете да стигнете до нас с автобуси № 83, 88, 120 и трамвай № 10. Намираме с в непосредствена близост до Метростанция „Витоша“ до Мол „Парадайз“. Ако пътувате с личен автомобил, можете да се възползвате от паркоместа за престой непосредствено до входа на центъра.

  • гр. София, 1407, кв. Хладилника, ул. "Сребърна" №14
  • тел.: +359 897 92 18 92
  • E-mail: aba@pokajimikak.bg